logo_maritim_300x300px_0

DOEKEN

Bij zeilboten zit het al in de naam maar motorboten hebben, misschien wel onopgemerkt, ook aardig wat meters textiel aan boord.

Een afdekhoes voor de stuurstand, een cabrioletkap of de bekleding van de kussens zorgen voor een mooie afwerking of verhogen het gebruiksgemak van de boot. De toegepaste stoffen moeten alleen wel tegen een stootje kunnen. Nergens zoveel UV straling als in de schittering van water, een hoge luchtvochtigheid, spinnen en andere insecten of algen kunnen die mooie afwerking grondig ruïneren.

Omdat de kosten van vervangen voor een groot deel uit uurloon bestaat, is het niet erg economisch een doek te gebruiken waar na een jaar alweer de gaten invallen.

SWELA, een merknaam van Schmitz-Werke GmbH &Co.KG uit het Duitse Emsdetten, vervaardigt al ruim een halve eeuw textiel met eigenschappen die iedere bootbezitter als muziek in de oren klinkt. Maximaal kleurvast en UV bestendig, een hoge waterkolom door gebruik van een speciale coating, olie bestendig, ademend door een membraan, rot- en schimmel vrij.